VLOEREN

20 jaar ervaring

Duurzame materialen

Geen rommel achteraf

Deskundig advies

Diverse soorten looks

Slijtvast & duurzaam

Brandveilig

Linoleum vloer

_____

Voordelen van een linoleum vloer

Praktisch en onderhoudsvriendelijk, dat zijn kenmerken van de linoleum vloer. Daarnaast is de vloer ook zeer milieuvriendelijk, dit omdat de vloer helemaal uit duurzame grondstoffen bestaat en biologisch afbreekbaar is. Er zijn nog veel meer voordelen, zo is een linoleum vloer:

  • Geschikt voor intensief gebruik;
  • Slijtvast en makkelijk in onderhoud;
  • Een brandveilige vloer;
  • Zeer hygiënisch.

Het kiezen van een nieuwe vloer is niet altijd eenvoudig. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer die lang meegaat en ook nog eens duurzaam is? Dan is de linoleum vloer wellicht iets voor u. Een linoleum vloer is een Oer-Hollands duurzaam natuurproduct, gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Het is een gezonde vloer voor iedereen om op te leven.

Wat is een linoleumvloer?

Linoleum is een slijtvaste en duurzame vloer die voor 97% bestaat uit natuurlijke grondstoffen. De vloer bestaat hoofdzakelijk uit lijnzaadolie, maar bevat daarnaast ook hars, kurk, jute en kalksteen. Linoleum kan goed tegen een stootje en is makkelijk schoon te houden. Een linoleum vloer kunt u in vrijwel iedere ruimte plaatsen, op voorwaarde dat de ondervloer sterk en vlak is. In de praktijk zien we dat deze vloeren met name te vinden zijn in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals woonkamers, kantoren, scholen en ziekenhuizen.

De linoleum vloer is de laatste jaren enorm ontwikkeld en is tegenwoordig te verkrijgen in veel verschillende vormen, kleuren en motieven. Een soort die we de laatste jaren veel zien terugkomen is de betonlook. Door een snelle aanpassing aan de omgevingstemperatuur is de vloer ook goed te gebruiken combinatie met vloerverwarming. Dankzij de lange levensduur is een linoleum vloer een investering voor de toekomst.

Waarom kiezen voor een linoleumvloer?

Bent u graag bewust bezig en wilt u uw steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het aanschaffen van een linoleumvloer een stap in de goede richting. De vloer is namelijk een Oer-Hollands duurzaam natuurproduct gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Het is een gezonde vloer voor iedereen om op te leven en te spelen. Na 30 jaar kan de levenscyclus van linoleum weer opnieuw beginnen en is het klaar voor hergebruik. Daarnaast is de vloer ook nog eens brandveilig en eenvoudig te onderhouden.

Kan ik een linoleum vloer zelf leggen?

Het leggen van een linoleum vloer is een nauwkeurige taak die u het beste aan vakmensen kunt overlaten. Wij plaatsen de vloer in tegels of stroken en tijdens dit proces moet de ondergrond telkens geëgaliseerd worden. Wilt u uw woning of bedrijfspand opnieuw inrichten? U kiest de vloer en wij zorgen voor de rest.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij beantwoorden graag al uw vragen!