vloeren

Geluiddempend

Werkt isolerend

Vochtwerend

20 jaar ervaring

Duurzame materialen

Geen rommel achteraf

Deskundig advies

Ondervloeren

_____

Waarom een ondervloer?

  • Een ondervloer verlengt de levensduur van uw nieuwe vloer;

  • Een ondervloer absobeert geluid;

  • Het zorgt voor een betere warmte-isolatie, waardoor uw stookkosten lager worden;

  • Het loopt prettiger, omdat de ondervloer klappen opvangt;

  • Als het de juiste is kan het vocht tegenhouden.

Wilt u het beste uit uw nieuwe vloer halen? Dan is een goede ondervloer cruciaal. Een ondervloer is medebepalend voor de levensduur van een vloer en het plezier dat u er van heeft. Een ondervloer die niet past bij de vloerbedekking die u erover plaatst kan namelijk voor problemen, zoals scheuren of andere oneffenheden zorgen.

Waarom kiezen voor een ondervloer?

Uw vloer is een belangrijke investering waar u natuurlijk zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Een goede ondervloer verlengt de levensduur van uw nieuwe vloer en zorgt voor een optimale kwaliteit. Het leggen van een ondervloer is met name belangrijk bij tapijt, laminaat en parket. Maar wanneer de dekvloer oneffenheden bevat is bij alle vloeren een ondervloer aan te raden.

Welke ondervloer heb ik nodig?

De keuze voor de meest geschikte ondervloer is afhankelijk van de ondergrond waarop de vloer geplaatst wordt. In ons assortiment vindt u twee soorten ondervloeren: egaline vloer en een zwevende mdf-vloer.

Egaline vloer

Een egaline vloer is nodig om een ondergrond die in slechte staat is te vereffenen. Als uw huidige ondervloer niet egaal is kan de nieuwe vloer daar niet mooi op gelegd worden. In dat geval brengen wij een egaline vloer aan als ondervloer. Een egale ondergrond is de namelijk basis van een mooie vloer.

Zwevende MDF-vloer

Een zwevende MDF-vloer is een ondervloer geschikt voor verschillende typen vloerbedekking. Elke zachte en elastische vloerafwerking kan hierop worden geïnstalleerd. De platen bestaan uit een geïsoleerde onderplaat en een bovenplaat. Deze worden door middel van een lijmlaag op elkaar aangebracht en hierdoor ontstaat een geschikte vrijdragende ondervloer. De zwevende MDF-vloer zorgt voor een snelle voorbereiding van de vloer en is daarnaast: 

  • egaliserend op een houten- of betonnen vloer;
  • bijna stofvrij te verwerken;
  • geluidsreducerend;
  • thermisch isolerend.

Het kiezen van de juiste ondervloer

Een ondervloer zie je niet, maar je merkt het verschil zeker. Wilt u weten welke ondervloer het meest geschikt is voor uw ondergrond en vloerafwerking? Wij voorzien u graag van advies.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij beantwoorden graag al uw vragen!