VLOEREN

Egaline vloer

_____

De voordelen van een Egaline vloer

  • Het voorkomt vochtproblemen;
  • De nieuwe vloer is makkelijker en volledig recht te leggen;
  • Het verlengt de levensduur van uw nieuwe vloer.

Is het tijd voor een nieuwe vloer in uw woning of kantoorpand? Met het uitzoeken van de vloer alleen bent u er nog niet. Als uw huidige ondervloer niet egaal is, kan de nieuwe vloer daar namelijk niet mooi en recht op gelegd worden. Het is dan ook verstandig om eerst de ondervloer te laten egaliseren. Zo weet u zeker dat uw vloer waterpas is en kunt u met een gerust hart de nieuwe vloer laten leggen.

Wat is een egaline vloer?

Egaline vloeren worden vaak gebruikt om vloeren die in slechte staat zijn te vereffenen. Dit als voorbereiding op afwerkvloeren, zoals een gietvloer, tapijt, parket of linoleum. Een egaline vloer bestaat hoofdzakelijk uit cement en kunsthars. Dit maakt de vloer sterk en flexibel, zodat deze niet snel zal scheuren of barsten. De vloer is zelfnivellerend, wat betekent dat de vloer niet met een machine of met de hand glad gestreken hoeft te worden.

Welke ondergronden zijn geschikt voor egaline?

Egaline laten aanbrengen kan op iedere ondergrond, zolang deze maar stabiel en vloeistofdicht is. Denk hierbij aan een tegelvloer, houten vloer of betonvloer.

Waarom is het belangrijk om een vloer te egaliseren?

Het egaliseren van de ondervloer is een van de belangrijkste dingen bij het leggen van een vloer. Een egale ondergrond is de basis van een mooie vloer. Vooral bij dunne vloerbedekkingen, zoals linoleum en vinyl, maar ook bij gietvloeren of tegels is het belangrijk dat de ondergrond perfect egaal is. Oneffenheden zijn namelijk goed te zien en u wilt natuurlijk het beste resultaat.

Kan ik de egaline vloer zelf aanbrengen?

In principe kunt u de egaline vloer prima zelf aanbrengen. Houd er rekening mee dat het egaliseren van de vloer een nauwkeurige klus is. Als de ondervloer niet egaal is blijft u dit altijd zien in de afwerkvloer. Wilt u er zeker van zijn dat uw egaline vloer op de juiste manier aangebracht wordt? Neem dan contact met ons op en wij helpen u daar graag bij.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij beantwoorden graag al uw vragen!