VLOEREN

20 jaar ervaring

Duurzame materialen

Geen rommel achteraf

Deskundig advies

Linoleum vloer

Advies op maat

Heeft u advies nodig op het gebied van linoleum vloeren? Dan staan wij voor u klaar. Door onze kennis en ervaring kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze!

Maak nu vrijblijvend een afspraak!

Misschien kent u de linoleumvloer nog als de saaie vloer in het ziekenhuis of de schoolkantine. Maar, wist u dat deze vloer tegenwoordig helemaal niet meer saai is en verkrijgbaar is in verschillende kleuren, dessins en zelfs betonlook? Hier leest u alles over de ‘vernieuwde’ linoleumvloer.

Wat is een linoleumvloer?

Linoleum is een slijtvaste, duurzame vloer die bestaat uit natuurlijke grondstoffen, waarvan hoofdzakelijk lijnzaadolie. Daarnaast zit er ook hars kurk, jute en kalksteen in verwerkt. Linoleumvloeren zijn perfect geschikt voor sociale ruimtes, zoals scholen, ziekenhuizen, kantines en kantoren. De gladde en vlakke vloerafwerking en het duurzame en hygiënische karakter zorgen ervoor dat de vloer erg populair is. U kunt er zelfs verschillende kleuren en teksten in laten verwerken. De vloer kan ook in combinatie met vloerverwarming gebruikt worden en de aanpassing aan de omgevingstemperatuur gaat erg snel.

Waarom kiezen voor een linoleumvloer?

Bent u graag bewust bezig en wilt u uw steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het aanschaffen van een linoleumvloer een stap in de goede richting. De vloer is namelijk een Oer-Hollands duurzaam natuurproduct gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Het is een gezonde vloer voor iedereen om op te leven en te spelen. Na 30 jaar kan de levenscyclus van linoleum weer opnieuw beginnen en is het klaar voor hergebruik. Daarnaast is de vloer ook nog eens brandveilig en eenvoudig te onderhouden.

Kan ik een linoleum vloer zelf leggen?

Het wordt aangeraden de vloer niet zelf te plaatsen. Een linoleumvloer plaatst men namelijk in tegels of stroken en de ondergrond moet tijdens dit proces telkens geëgaliseerd worden. Op zoek naar vakmensen? Wij helpen u graag een handje met uw nieuwe vloer!

Wilt u de linoleumvloer toch zelf plaatsen? Dan bestaat er een kliksysteem waarbij linoleum op HDF-panelen is aangebracht. Dit systeem is te vergelijken met het kliksysteem van laminaat en kunt u dus zelf plaatsen.